Mijn naam is Annemiek Bargerbos. Naast mijn baan in het basisonderwijs ben ik gecertificeerd trainer van de cursus ‘Snel leren = leuk leren‘ en ‘OP WEG NAAR de brugklas ’.

Uit eigen ervaring weet ik dat kinderen gemakkelijk overspoeld kunnen worden door alles wat er op ze af komt. En dat de overgang van de basisschool naar de middelbare school groot kan zijn. De hoeveelheid nieuwe vakken en huiswerk is voor veel kinderen lastig te overzien. Leerlingen begrijpen vaak prima waar de lesstof over gaat, maar weten niet hoe zij deze het beste kunnen verwerken ter voorbereiding op toetsen.

Om ze daarin te kunnen begeleiden ben ik op zoek gegaan naar een methode die helpt in het aanbrengen van structuur in de hoeveelheid informatie die zij krijgen, zodat ze deze makkelijker kunnen terugvinden en daar nieuwe informatie aan kunnen koppelen. Kortom grip krijgen op het huiswerk. Ik heb deze methode gevonden bij de Studielift en heb hier de opleiding ‘Snel leren = leuk leren‘ gevolgd.

Mijn wens is om scholieren in Groningen en omgeving goede studievaardigheden aan te bieden zodat zij meer plezier krijgen bij het leren. Daarom ben ik gestart met Klavertje24.
Het gevoel dat je ergens beter in wordt zorgt ervoor dat het leren leuker wordt!