Anniek:

Door mindmappen heb ik geleerd dat ik in een korte tijd veel meer kan leren. Annemiek heeft mij geleerd hoe ik een duidelijke mindmap kan maken en hoe ik d.m.v leerkaartjes belangrijke dingen kan onthouden.
In plaats van hele lange samenvattingen typen, waarmee ik net een voldoende haalde, haal ik nu mooie cijfers terwijl ik sneller klaar ben. Dit maakt leren voor mij veel leuker.

Vere:

Ik vond het erg leuk om naar Annemiek te gaan. Ik heb super veel geleerd en heb echt gouden tips gekregen waar ik heel veel aan heb. Het was voor mij een goede stap richting de brugklas. We kregen les in een heel gezellig tuinhuisje. Ik kan iedereen die naar de brugklas gaat aanraden om naar Annemiek toe te gaan, het was een hele leuke ervaring!

Mieke:

Voor onze dochter bleek de overgang van de basisschool naar de brugklas best groot. Ze moest wennen aan de hoeveelheid huiswerk, met name gecombineerd met de toetsen die daar nog bij kwamen. Dat ze nu ineens een heel hoofdstuk moest leren voor een toets, in plaats van de paar pagina’s op de basisschool, bevorderde haar resultaten niet. Onze brugpieper liep vast met het leren, de strategie van uit het hoofd leren werkte niet overal meer en het overzicht ontbrak haar.

In de cursus snel leren=leuk leren heeft ze in korte tijd verschillende technieken aangeleerd om zich voor te bereiden op toetsen. Doordat er verschillende strategieën werden aangeboden, kon ze kiezen welke het beste bij haar leerstijl pasten en bij het vak waarvoor de leerde. Het helpt onze dochter bijvoorbeeld heel goed om te werken met kaartjes voor het onthouden van woordjes. De cursus is kort en niet alles blijft in die korte tijd hangen, maar het naslagwerk (ook voor ouders) is erg handig om later samen nog eens terug te lezen. Ook bij het plannen van huiswerk en toetsen biedt Annemiek goede ondersteuning. Stapsgewijs heeft onze dochter geleerd om vooruit te denken en huiswerk en leerwerk voor haar toetsen op te splitsen. Dit geeft haar veel rust en overzicht. De cijfers zijn omhoog gegaan, maar nog fijner, onze dochter gaat met meer plezier naar school en de discussies thuis over huiswerk zijn een stuk minder!

Esmee:

Esmee had moeite in de brugklas met het maken en plannen van huiswerk. Bij een toetsweek raakte ze het overzicht kwijt wat voor spanningen en stress zorgde, waardoor de resultaten op onvoldoende kwamen te staan. Esmee ging meer tegen het leren opzien en de toetsweek maakte haar onzeker. Om haar hierbij te helpen en om te leren “leren” hebben we een studiecoach gezocht. Annemiek heeft Esmee op een leuke en ontspannen manier geholpen om leren leuker te maken. Een planning te maken en om hulpmiddelen te gebruiken die je kan helpen om te leren. Gebruik van studiekaartjes en mindmappen. Voor Esmee is dit een goede stap geweest. Ze weet nu beter hoe ze het leren en huiswerk maken moet oppakken. Resultaat: minder zenuwachtig voor een toetsweek, met uiteindelijk betere cijfers!